Φωτισμός – Τα Πλεονεκτήματα Της Ηλιακής Ενέργειας

Αν και η ηλεκτρική ενέργεια θεωρείται συχνά ως πανάκεια για όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα, πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αν ξεγελάστε τον μετρητή ρεύματος θα μπορείτε να έχετε οικονομική ενέργεια μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. 

Στον σύγχρονο κόσμο δεν υπάρχει σχεδόν κανένα σπίτι, ένας δρόμος, μια επιχείρηση ή μια εγκατάσταση μεταφοράς που δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρικό φωτισμό. 

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα θα εξακολουθήσει να δημιουργεί ρύπανση από διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα που δημιούργησαν επιβλαβείς αναθυμιάσεις στα κέντρα της πόλης, αλλά η ανθρώπινη φυλή πρέπει ακόμη να εργαστεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Ο Βαρύτερος Χρήστης Ηλεκτρικής Ενέργειας Σε Ατομική Βάση

Αλλά αν λάβετε υπόψη τον τεράστιο αριθμό λαμπτήρων του δρόμου σε μια πυκνοκατοικημένη πόλη, όλα αυξάνονται. Εάν η ισχύς που καταναλώνεται από ηλεκτρικό φωτισμό θα μπορούσε κατά κάποιο τρόπο να δημιουργηθεί από ανανεώσιμες πηγές, η εξοικονόμηση εκπομπών ρύπων θα ήταν σημαντική. Μέχρι τώρα, η τεχνολογία φωτισμού δρόμου που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές δεν είναι ακόμη εμπορικά βιώσιμη. Αλλά φτάνουμε εκεί. Ήδη, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ηλιακής ενέργειας που διατίθενται για οικιακούς κήπους.

Έχει ακόμη φημολογηθεί ότι η βρετανική κυβέρνηση σκέφτηκε να μειώσει τα φώτα στους βρετανικούς δρόμους, ακόμη και σε αυτοκινητόδρομους, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό δεν έχει εφαρμοστεί λόγω της μειωμένης όρασης για τους οδηγούς και του αυξημένου κινδύνου ατυχημάτων. Θα είναι πολύ καλύτερο να δημιουργήσετε ένα σύστημα φωτισμού, το οποίο θα δημιουργήσει την ίδια ποσότητα φωτός, από μια ανανεώσιμη πηγή. 

Η Αιολική Ενέργεια Σε Εκτεθειμένους Αυτοκινητόδρομους

Ο παράγοντας θορύβου θα είναι λιγότερο σημαντικός σε δρόμους που βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό μακριά από σπίτια ή χώρους εργασίας. Ωστόσο, η ηλιακή ενέργεια είναι χωρίς θόρυβο. Έτσι θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε δρόμο, εάν η τεχνολογία μπορεί να αναπτυχθεί για την παραγωγή των πάνελ σε μια οικονομικά αποδοτική τιμή.

Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα ηλιακού φωτισμού σε μια εγκατάσταση μεταφοράς βρίσκεται στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Βόρειας Ουαλίας. Η σιδηροδρομική γραμμή που φιδεύει γύρω από την ακτή της Ουαλίας βγαίνει από το Shrewsbury και πολλοί από τους σταθμούς είναι μόνο μικρά στάσεις χωριών που εξυπηρετούν έναν πολύ μικρό αριθμό ανθρώπων. 

Αυτοί οι σταθμοί είναι σε μεγάλο βαθμό μη επανδρωμένοι και χρειάστηκε μια πηγή φωτισμού που θα απαιτούσε λίγη συντήρηση. Αυτοί οι σταθμοί στη Βόρεια Ουαλία διαθέτουν τώρα λαμπτήρες που συνδέονται με ηλιακούς συλλέκτες. Οι ηλιακοί συλλέκτες παράγουν ηλεκτρισμό – ακόμα και στο κρύο, θαμπό, θολό κλίμα της Βόρειας Ουαλίας – και ότι ο ηλεκτρισμός αποθηκεύεται στη συνέχεια σε μια μπαταρία παρόμοια με μια μπαταρία του οχήματος.

Αυτό το ουαλλέζικο πείραμα δείχνει ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει ο φωτισμός με ηλιακή ενέργεια ώστε να γίνει ένα ακόμη πιο σημαντικό μέρος της παροχής δημόσιου φωτισμού. Φυσικά, τα ηλιακά πάνελ χρησιμοποιούνται στις στέγες πολλών σπιτιών, ειδικά σε κλίματα όπως η Καλιφόρνια όπου υπάρχει αφθονία ηλιοφάνειας. 

Το ένα πρόβλημα με την ηλιακή ενέργεια για φωτισμό είναι ότι η ισχύς παράγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας το φως δεν χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι οι μπαταρίες απαιτούνται για την αποθήκευση της ισχύος μέχρι τη νύχτα όταν χρειάζεται. Με την πρόοδο στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου που βλέπουμε να αναδύεται σε αυτήν τη δεκαετία, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Το μέλλον φαίνεται λαμπρό για τον ηλιακό φωτισμό.